Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!


Nagy Lajos
polgármester

Egy röpke digitális sétára invitálom Önt! Kérem ismerkedjen meg városunkkal, tájékozódjon híreinkről! A honlapon fontos információkat találhatnak a helyiek, a máshol élők pedig betekintést kaphatnak a baktalórántházi életbe. A weboldalt böngészve megismerheti településünk történetét, az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal munkatársait, az oktatási és kulturális intézményeinket, a helyi egyházakat, a kulturális, sport- és civil szervezeteket. Remélem, hogy a böngészés során kedvet kap ahhoz is, hogy személyesen látogassa meg településünket!

 

Hirdetmény – utcanevek változásáról

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14. §-a értelmében közterület, illetve közintézmény nem viselheti

  1. olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy
  2. olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Tájékoztatás szabadtéri égetésről

Tisztelt baktalórántházi Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet 2015. március 5. napjától hatályba lépett, amely rendelet 225. § (1)bekezdése alapján, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése TILOS.

Új vezető a Hivatal élén

Dr. Tóth Árpád személyében 2015. március 16-tól új jegyzője van a Baktalórántházai Közös Önkormányzati Hivatalnak. Dr. Tóth Árpád igazgatásszervező és jogász végzettséggel rendelkezik, szakmai tapasztalatait többek között Nyírbátorban szerezte, ahol is egyéb vezetői beosztások után a város jegyzői feladatait látta el 2003-2015 februárja között.

Adó 1 + 1%

Tisztelettel kérjük a város Lakosait, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a HUMÁN Közalapítványt, melynek adószáma: 18803080-1-15. Valamint a helyben működő történelmi egyházakat:
Magyarországi Katolikus Egyház technikai száma: 0011
Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066