Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!


Nagy Lajos
polgármester

Egy röpke digitális sétára invitálom Önt! Kérem ismerkedjen meg városunkkal, tájékozódjon híreinkről! A honlapon fontos információkat találhatnak a helyiek, a máshol élők pedig betekintést kaphatnak a baktalórántházi életbe. A weboldalt böngészve megismerheti településünk történetét, az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal munkatársait, az oktatási és kulturális intézményeinket, a helyi egyházakat, a kulturális, sport- és civil szervezeteket. Remélem, hogy a böngészés során kedvet kap ahhoz is, hogy személyesen látogassa meg településünket!

 

Tüdőszűrés

2014. november hónaptól december 19-ig és 2015 januárjában a Tüdőgondozóban.

Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8- 12 óráig; szerdán 13-16.30-ig.

40 éves kor alatt 1700 Ft/fő.
Beutaló nem szükséges.
Szükséges iratok: TAJ-kártya, személyi igazolvány és lakcím igazoló

Tüzelési támogatás

A Belügyminiszter meghozta döntését arra vonatkozóan, hogy melyik település milyen mértékű tűzifa támogatásban részesül. A határozat alapján Baktalórántháza Önkormányzata 11,8 millió Ft-ot kap, melyet saját forrással kiegészítve tűzifa beszerzésre és a rászorultak részére történő szétosztásra használhat fel saját rendelete alapján. A beszerzéssel kapcsolatos tárgyalások november elején megkezdődnek.

Jogerős a bontási kötelezettség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság jogerősen is döntést hozott az önkormányzat, valamint Melczer János magánszemély közötti polgári peres eljárásban, mely szerint a volt baktalórántházi vállalkozó köteles kártalanítás nélkül, saját költségén elbontani a város központjában álló leromlott állagú volt virágárusító pavilont.

Rendőrségi fogadóóra

HIRDETMÉNY

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Baktalórántháza Rendőrőrs körzeti megbízottja településünkön az alábbiak szerint tart fogadóórát:
Titkos Zoltán r.zls körzeti megbízott
2014. november 5-én (szerda) 09.00 órától 10.00 óráig
2014. november 25-én (kedd) 09.00 órától 10.00 óráig
Baktalórántháza Rendőrőrs 2. számú irodahelyiségében, előzetes egyeztetés alapján.

Baktalórántháza, 2014. október 30.

Alakuló képviselő-testületi ülés

Baktalórántháza Város Önkormányzati Képviselő-testülete október 27-én megtartotta alakuló ülését. A tanácskozás kezdetén Nagy Lajos polgármester megköszönte a választásokon való részvételt a voksolóknak, a helyi szervek elvégzett munkáját, majd átadta az Önkormányzat ajándékát az újra nem választott képviselők részére. Bábáné Németh Mária a HVB elnöke vette ki eztán az esküt a képviselő-testület megválasztott tagjaitól, majd a polgármestertől is.