Jelenlegi hely

Tanuszoda alapkőletétel

Jövőre átadják Baktalórántháza új tanuszodáját
2016. november 18.

A teljes egészében költségvetési forrásból, 360 millió forintból épülő tanuszoda alapkövét 2016. november 18-án tették le Baktalórántházán. Az ünnepélyes eseményen Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy az önkormányzatoknak a beruházások megvalósításához nem kell önerőt biztosítaniuk. A létesítmények üzemeltetéséről is a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a településeket.

A feszített víztükrű, tanmedencével is rendelkező 6 pályás tanuszoda a városközpont közelében, a sportpálya szomszédságában épül fel. A nyári időszakban kinyitható oldalával strandfunkciókat is elláthat,  a tervek szerint megjelenése tükrözi a település építészeti hagyományait.

Az eseményen Boros Anita beszédében elmondta: „A kormány intézkedései egy célt szolgálnak: egységes Magyarországot építünk, ahol minden gyermeket azonos esélyek illetnek meg. A baktalórántházai tanuszoda megépítésével megfelelő színvonalú körülményeket biztosítunk ahhoz, hogy minden helyi és környékbeli gyermek megtanulhasson úszni, elősegítve ezzel az egészséges felnőtté válást.”

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a program révén több fejlesztés is indult. Tanuszoda épül Csengerben, Fehérgyarmaton, Kemecsén. Nyírbogáton tornaterem, Aranyosapátiban pedig tanterem beruházás valósult meg idén.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országszerte intenzíven zajlanak a tanterem-, tornaterem-, tanuszoda- és iskola-fejlesztések. A kormány döntése alapján a programot teljes egészében hazai költségvetési forrásból, több mint 38 milliárd forintból hajtják végre.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)