Jelenlegi hely

Európai Mobilitási Hét programjai városunkban

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT
2017. szeptember 21. és szeptember 30-ai kísérő programunk

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon.  
Az idei év mottója: "Közös út, közös jövő". Témája: tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.
Az Európai Mobilitás Hét programjaiban az idén részt vesz és vett városunk Baktalórántháza is, mellyel szeretnénk támogatni és népszerűsíteni a mobilitást.
Az elmúlt hét programjait sikeresen lebonyolítottuk. Az érdeklődő közönség jól érezte magát: a "Pindúr-Pandúr" kerékpáros ügyességi versenyen, amelyet az óvodásoknak szerveztünk, továbbá az általános és középiskolások ügyesen vettek részt a kerékpáros ügyességi versenyen, valamint a KRESZ-Teszteket is szép aránnyal és jól töltötték ki a diákok, a rajzverseny az alsós és felsős korosztályban egyaránt népszerű volt, az Egészségsátor az EFI közreműködésével, a Bringadoktor, a RECIKLI Műhely, a szekértúra, városnézés lovaskocsin, hintón és bringóhintón, a MÁV-START interaktív mobil jegykiadó állomása, bemutatója és tájékoztató előadása nagy közönséget vonzott, a gyalogtúra valamint számos programunk felkeltette Baktalórántháza város állampolgárainak figyelmét és lakosságunk aktív közreműködésével, valamint a környező települések iskolás tanulóival, kísérő pedagógusaival, szülőivel, nagyszülőivel, családjaikkal együtt szurkolhattak a kerékpáros versenyzőknek is.
A rendezvénysorozat programjain mindenki egy kicsit magáénak érezhette a Mobilitási Hetet.
Támogatását és közreműködését köszönjük a RECIKLI Műhely, a LEADER Alapítvány, a Baktalórántháza és Térsége Hagyományőrző Lovassport Egyesület, az Egészségfejlesztési Iroda (EFI), a  Baktalórántházi Rendőrőrs, a MÁV-START Zrt., a Polgárőrség munkatársainak.  Továbbá köszönet a Zengő Erdő Óvoda és a Reguly Antal Általános Iskolának, (akik a rossz időjárás miatti helyszínt biztosítottak nekünk a rendezvényekhez), valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak, továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a Nyíregyháza Rendőrkapitányságnak is.

Rendezvényünk szeptember 30-án folytatódott. A Magyar Autóklub (MAK) Közlekedésbiztonsági Road Show-val jött el hozzánk és tisztelte meg rendezvénysorozatunkat. A megnyitón részt vett Nagy Lajos polgármester és Szaszala László, a  Magyar Autóklub régióvezetője, valamint Molnár Péter r. százados, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezető-helyettese is.
 
PROGRAMOK: Közlekedésbiztonsági diákoktatás. „Ki a mester két keréken?” elnevezésű kerékpáros „rutinpálya”. „Fékezd magad!”. Távolságbecslési program. Biztonsági öv szimulátor. „Részeg szemüveg”. EcoDriving (gazdaságos és környezettudatos járművezetés). Defenzív vezetés elmélet (baleseti vészhelyzetek elkerülése, megelőzése). Innovatív programok.  
Magyar Autóklub - A Magyar Autóklub az autósok legnagyobb érdekképviseleti szervezete, az Alapszabályzatában rögzített célkitűzéseinek megfelelően, a közúti balesetek számának csökkentése érdekében, széles körű közlekedésbiztonsági tevékenységet folytat. Meghatározó feladatuknak tekintik a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelését. Kiemelten foglalkoznak az iskolás korosztály képzésével, és programjaikat is ennek megfelelően állítják össze.
A Közlekedéstudományi Intézet (KTI) programjai, külön köszönetet szeretnénk mondani támogatásukért is!