Jelenlegi hely

A Tavaszi Városi Napokon történt

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Tavaszi Városi Napok rendezvénysorozat városunkban március 14 – 16-a között. A művelődési központ színpadán bemutatták műsorukat a Zene Mindenkié Egyesület Arany Ősz Népdalkörének tagjai; az Zengő Erdő Óvoda óvodásai és Reguly Antal Általános Iskola diákjai is. A műsorszámokat követően Nagy Lajos városunk polgármestere méltatta a látott, hallott produkciókat, majd megköszönte e fellépők, a felkészítők és a vezetők munkáját. 16-án vasárnap került sor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából szervezett ünnepi megemlékezésre, mely három helyszínen, a református templomban, a művelődési központban és a Dégenfeld-szobornál került megrendezésre, az idei évben az ünnepi beszédet Dr. Kiss Béla, a Baktalórántházai Járási Hivatal vezetője mondta.

Baktalórántházáért-díj

Az óvoda kollektívája és a helyi civil egyesületek tagságának jelölése után Baktalórántháza Város Képviselő-testülete az idén a Baktalórántházáért-díjat Kormány Bélának ítélte oda, a díjjal a megtisztelő cím mellett oklevél, emlékplakett és pénzjutalom is jár. A díjat Nagy Lajos polgármester adta át, aki a Képviselő-testület döntését az alábbiakkal indokolta:

„Kormány Béla az elmúlt évtizedekben sokat tett a város lakosságának életszínvonal emeléséért, a város hátrányos helyzetének felszámolása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytatott. A város lakossága is kifejezte iránta való bizalmát, hiszen hosszú éveken keresztül képviselő-testületi taggá választotta. Köztiszteletnek örvend, közéleti tevékenysége túlmutat munkaköri, illetve vállalt kötelességein. Képviseli lakóhelyünket szomszédos országaink településein, illetve rendezvényeken, ezzel elősegítve a település jó kapcsolatait. A város társadalmi, gazdasági, kulturális, sport, oktatási, egészségügyi helyzetének javulásához nagymértékben hozzájárult. Természetesen Kormány úr nem csak múlt időben végezte ezt a tevékenységét, ezt a munkáját, hanem jelenleg is alpolgármesterként igen aktív, részt vesz a közéletben, életének immár 70. esztendejében.”

A szerkesztőség nevében gratulálok a díjazottnak, további munkájához sok erőt, kitartást és sikert kívánok!

Bodnár István
főszerkesztő

  2014. április 28. – hétfő – 02:04