Jelenlegi hely

Befejeződött a korszerűsítés

„Napelemes rendszer kiépítése Baktalórántházán”

PROJEKT LEÍRÁSA: Baktalórántháza Város Önkormányzata 2014 augusztusában pályázatot nyújtott be „Napelemes rendszer kiépítése Baktalórántházán” címmel, mely a támogatói döntés értelmében 28.981.943 Ft támogatásban részesült. Az önkormányzat a projekt keretében a Polgármesteri Hivatal és a József Attila Művelődési Központ épületére napelemes rendszert telepít. A fejlesztés célja az épületek decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszer létrehozása, az energiahatékonyságuk javítása. A fejlesztés által az épületekben működő intézmények működése válik racionálisabbá, a villamos energiafogyasztás 85%-ának kiváltása által a megújuló energiának köszönhetően.
MŰSZAKI MEGOLDÁS: A fejlesztés keretében a Polgármesteri Hivatal épületére 2 db 15 kWp teljesítményű napelem kerül elhelyezésre, melynek hozama méretezés szerint 15 400 kWh/db, azaz összesen 29 500 kWh összesen. Szintén az önkormányzat fenntartásában lévő Művelődési Központ tekintetében 1 db 9 kWp teljesítményű napelem kerül kihelyezésre, melynek hozama méretezés szerint 9 240 kWh. A napelemekre 5 év teljes körű termékgarancia illetve 10 évre 90%-os, 25 évre 80%-os teljesítmény garancia, míg az inverterekre 5 év gyártói garancia van.
RÉSZTVEVŐK:
Kedvezményezett: Baktalórántháza Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium
Projektmenedzsment: Régió Tanácsadó ’99 Bt. (4032 Debrecen, Károli Gáspár út 12/2.) Műszaki ellenőr: OPUS Team Kft. (1138 Budapest, Meder u. 8/b.) Kivitelező: EGBERSTONE Kft. (1054 Budapest, Podmaniczky tér 4. II. em. 19.) PR nyilvánosság: DEA Marketing Kft. (4254 Nyíradony, Kodály Z. u. 6.)

2015/08/31
Befejeződött a naplemes rendszer kiépítése baktalórántháza központjában Baktalórántháza Város Önkormányzata „Napelemes rendszer kiépítése Baktalórántházán” című projektje 28.981.943 Ft uniós támogatásban részesült, melynek keretében a Polgármesteri Hivatal és a József Attila Művelődési Központ épületére napelemes rendszert telepítettek. A fejlesztés által az épületekben működő intézmények működése válik racionálisabbá, a villamos energiafogyasztás 85%-ának kiváltása által a megújuló energiának köszönhetően. 2015. augusztus 31-én a kivitelező befejezte a beruházást és megtörtént a fejlesztés műszaki átadás-átvétele. A fejlesztés célja a Városháza és a Művelődési Központ épületnek elektromos energia ellátásának kiváltása volt napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű, környezetkímélő működés mellett. A Városháza tetőszerkezetére 2 db 15 kWp-s teljesítményű, míg a Művelődési Központ tetőszerkezetére 1 db 9 kWp teljesítményű napelem került felszerelésre. Ez a Városháza és a Művelődési Központ éves elektromos energia szükségletének körülbelül 85 %-os kiváltását tudja megvalósítani. Az energetikai racionalizáció révén modern energiaellátású épületek jönnek létre, remélve, hogy példát mutatva a régióban zajló beruházásoknak. Bízunk benne, hogy a gyártó által a napelemekre vállalt 5 év teljes körű termékgarancia illetve 10 évre 90%-os, 25 évre 80%-os teljesítmény garancia, míg az inverterekre 5 év gyártói garanciát alapul véve hosszú időn keresztül tudjuk az intézményt korszerű, olcsó és környezetbarát elektromos energiával ellátni. 2015/05/13 – Megindult a kivitelezés A munkaterület átadás-átvételi eljárással a mai nappal kezdetét vette a kivitelezés.
A beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretein belül valósul meg.
KAPCSOLAT: Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel általában, akár magával az energetikai beruházás kivitelezési munkálataival kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!
Baktalórántháza Város Önkormányzata
Nagy Lajos Polgármester
Cím: 4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 8.
Telefon: +36 (42) 550-032
E-mail: baktaph@vnet.hu

Eredeti dokumentum .pdf formátumban:
 

 

Mellékletek: 
  2015. október 27. – kedd – 09:10