Jelenlegi hely

Beiskolázási támogatás

Tisztelt Lakosság!


A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott ellátásokról szóló 8/2013.(V. 03.) önkormányzati rendelet 8/A. §-a szerint évente egy alkalommal beiskolázási támogatás adható a nappali tagozaton (általános iskola, középiskola, felsőoktatási intézmény) tanuló gyermekek részére, akinek a családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét, egyedülálló esetében a négyszeresét. A beiskolázási költségek támogatására az Önkormányzat 2014. évben az alábbiak szerint nyújt támogatást:

- Középiskola nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanuló részére 10 000,- Ft/fő készpénztámogatás kerül folyósításra, amennyiben gyermekvédelmi kedvezményben nem részesül.

- Felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatók egységesen 12 000,- Ft/fő készpénztámogatásban részesülnek, a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságtól függetlenül.

A középiskolai és felsőfokú oktatásban részesülő tanulók részére a támogatás kifizetésére kérelem és iskolalátogatási igazolás alapján kerülhet sor 2014. augusztus 25-től kezdődően. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan azon baktalórántházi tanulók tankönyvét, akik normatív kedvezményre nem jogosultak, az önkormányzat kifizeti a fenntartó részére.

Nagy Lajos
polgármester

  2014. október 16. – csütörtök – 09:10