Jelenlegi hely

Locsolási tilalom

Közlemény
A település közműves vízszolgáltatásának korlátozási tervéről és a vízfogyasztás rendjéről szóló 17/2003. (VI. 25.) KT. rendelet 1. §. alapján Baktalórántháza Város település egész területén 2014. június 10. napjától – 2014. június 13. napjáig locsolási tilalmat rendelek el.
A korlátozás ideje alatt vezetékes ivóvízből tilos kertet, virágágyást és az utcát, járdát és egyéb zöldterületet locsolni, gépjárművet mosni. A korlátozást és tilalmat Baktalórántháza Város mezőőrei és polgárőrei ellenőrzik, de a rendőrség is ellenőrizheti a vízkorlátozást.
A 26 C°-ot elérő vagy meghaladó középhőmérséklet miatt a lakossági vízfogyasztása a nappali és esti órákban megnövekszik. A lakosság vízellátása elsőrendű fontosságú feladata az Önkormányzatnak. Mivel a rendkívüli meleg időjárás és az üzemzavar következtében Baktalórántháza város területén a lakosság ivóvízzel történő ellátása veszélyeztetve van, a Tisza-menti Regionális Vízművek Zrt. megkereste az Önkormányzatot a vízkorlátozás és locsolási tilalom elrendelését kérve.

Baktalórántháza, 2014. június 10.
 

Tisztelettel:

Tomkó Zoltán
mb. jegyző

  2014. június 19. – csütörtök – 11:06