Jelenlegi hely

EFOP-3.3.2-16-2016-00276 kódszámú projekt, A baktalórántházai Művelődési Központ programja a köznevelés eredményességéért

 

A projekt azonosítószáma:
EFOP-3.3.2-16-2016-00276

A projekt elnevezése:
A BAKTALÓRÁNTHÁZAI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMJA A KÖZNEVELÉS EREDMÉNYESSÉGÉÉRT

Támogatás összege: 25 millió forint

Támogatás mértéke: 100%

Időszak: 2018. február – 2019. július

 

Sajtóközlemény             

Tanórán kívüli foglalkozások az új projektben

 

2018 februárjában elindult az EFOP-3.3.2-16-2016-00276 kódszámú projekt, A baktalórántházai Művelődési Központ programja a köznevelés eredményességéért.

 

Az intézmény hat együttműködő – három baktalórántházai, továbbá nyírkércsi, nyírjákói és ófehértói nevelési-oktatási intézményi - partnerével húsz darab szakmai programot valósít meg, nyolc különböző foglalkoztatási formában. Többek között hon- és népismereti foglalkozások, néptánc szakkör, kulturális órák, témanapok, egészségfejlesztő témahetek, műhely és klubfoglalkozások, tehetséggondozó,- fejlesztő csoportfoglalkozások, szakmai tanulmányi kirándulások és versenyek kerülnek megvalósításra. A projekt befejezésének tervezett dátuma 2019. július 31.

 

 

Sajtóközlemény             

NAGY DéGENFELD PROJEKTZáRó TéMAHéT A KASTéLYMúZEUMBAN

Az EFOP-3.3.2-16-2016-00276 azonosítószámú, A baktalórántházai Művelődési Központ programja a köznevelés eredményességéért című projekt hat együttműködő nevelési- és közoktatási intézményével közösen a másfél éves program valósult meg 2018. február – 2019. július között.

Az intézmények csoportjai kulturális műsorral mutatkoztak be, valamint a kézműves foglalkozásokon készült tárgyakból kiállítást nyitottunk meg. A múzeumpedagógiai foglalkozások mellett a Baktai-erdő természetismereti előadáson vehettek reszt a gyerekek, majd a drámapedagógiai foglalkozásokat követően színházi előadás zárta a Nagy Dégenfeld Projektzáró Témahetet.

 

 

Sajtóközlemény             

Az EFOP-3.3.2-16-2016-00276 azonosítószámú, A baktalórántházai Művelődési Központ programja a köznevelés eredményességéért című projekt hat együttműködő nevelési- és közoktatási intézményével közösen a másfél éves program valósult meg 2018. február – 2019. július között.

 Az intézmények óvodásai és tanulói számtalan foglalkoztatási forma keretében vehettek részt kirándulásokon, kulturális órákon, műhely-és klubfoglalkozásokon, témanapok és témaheteken, valamint, egyéb közösségi eseményeken. Több száz gyerek látogatott el a program keretében kulturális, történelmi -és vallási szempontból kiemelkedő értékű intézménybe, emlékhelyre. Ismerkedett meg a tanórai kereteken kívül a magyarság kultúrájának értékeivel, gyöngyszemeivel. A néptánc szakkörökön a magyar népi játékokon kívül a tánc alapjaival ismerkedtek meg a gyerekek, melynek hagyományai eddig nem minden iskolában voltak még jelen, ezáltal hiánypótlónak is számítanak. A kézműves foglalkozások lehetőséget biztosítottak a közös alkotásokon keresztül a kézügyesség fejlesztésére, az alkotókedv fejlesztésére. A tehetséggondozó -és felzárkóztató csoportokban a programba bevont tanulók biztosabban és hatékonyabban tudtak részt venni a tanulási eredményességet megalapozó tanórán kívüli tevékenységekben.  A program zárásaként megrendezett témahéten a csoportok bemutatkozásával és színházi előadással zárt a szakmai program.

  2020. október 28. – szerda – 09:10