Jelenlegi hely

Decemberi események

Decemberi események városunkban:

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat december 17-én 15 órától a Művelődési Központban közmeghallgatást tart.

2014. december 18-án (csütörtökön), 15.00 órakor a József Attila Művelődési Központban várja a város lakóit Baktalórántháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Nagy Lajos polgármester értékeli a Képviselő-testület ez évi munkáját, az elvégzett feladatokat, megismerhetjük a jövő évi terveket és előttünk álló eseményeket. Továbbá kérdéseket tehetnek fel a polgármesternek és a képviselőknek, véleményt formálhatnak az Önkormányzat ez évi munkájával kapcsolatban. Közvetlenül a Közmeghallgatás után, 17 órától kerül megrendezésre az Általános Iskola ebédlőjében a már hagyománnyá vált Nyugdíjas Délután. Szerény vendéglátás mellett a diákok műsorral kedveskednek majd a meghívott vendégeknek.

December 22-én (hétfőn) 16.30 órától kerül megrendezésre a Művelődési Központ színpadán a „Karácsony fényei”című ünnepi műsor, amellyel Baktalórántháza Város Önkormányzata és a helyi  A ZENE Mindenkié Egyesület tagjai kedveskednek a város lakosságának. Az idei műsor után is hagyományosan közös énekléssel a város karácsonyfájánál kívánhatunk egymásnak békés, áldott ünnepet.

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a Baktalórántházán állandó lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen településünkön élő időskorúak (nőknél 55 év, férfiak esetében 60 év fölött), valamint azon nagycsaládosok, és gyermeküket egyedülállóként nevelő szülők, akik háztartásukban saját gyereküket nevelik, élelmiszer csomagot kapnak ajándékba az Önkormányzattól Karácsony előtt. Az időskorúak már december 18-án a Nyugdíjas Délutánon átvehetik személyesen. Akik nem tudnak eljönni a rendezvényre, illetve a gyermeküket egyedül nevelők és a nagycsaládosok, részükre december 23-ig kerülnek kiszállításra az ajándékcsomagok. A Képviselő-testület döntése alapján a jelzett jogosultak részére lakásonként 1 csomag átadására van lehetőség!

Karácsony havának 22-23. napján Karácsonyi Forgatag:

Két napig 15.00 óra és 18.00 óra között a város központjában (a Városháza előtti parkolóban) ismét megrendezésre kerül a „Karácsonyi Forgatag” városunkban! Forralt bor és forró tea; karácsonyi dísz- és apró ajándéktárgyakat lehet majd vásárolni, mindezt díszvilágítás mellett. Délutánonként 14 órától 19 óráig a Művelődési Központ és a Városháza előtti út a forgalom előtt le lesz zárva, és parkolni sem lehet a Hivatal előtt!

 

 

 

 

  2015. január 01. – csütörtök – 08:01