Jelenlegi hely

Bóbita Gyerekház

Bóbita Gyerekház logó

Gyerekház vezető
Gál Gabriella
Gyerekház munkatárs
Szilágyi Pálné
Cím
4561 Baktalórántháza, Zrínyi út 1/b.
 
Fotók a gyerekház életéből

Napirend

  • 9.00 – 9.25 gyülekezés, játék, szabadon választott tevékenység
  • 9.25 – 10.00 terítés, testápolás, tízórai
  • 10.00 – 11.15 csoportos foglalkozások, játék
  • 11.15 – 12.00 séta, levegőzés testápolás
  • 12.00 – 13.00 egyéni fejlesztések, beszélgetések, gyermeknevelési tanácsok

Szeretettel várunk mindenkit!
A gyerekház munkatársai

A gyerekház története

2008-ban a Biztos Kezdet Program modellintézményeinek országos kiterjesztése céljából az NFÜ a Gyermekesély TÁMOP 5.2.2. pályázati programot írta ki.

Városunk Önkormányzatának pályázatát a bíráló bizottság támogatta, így kezdhette meg 2009 októberében a Bóbita Gyerekház Baktalórántházán a működését.

Egy korábbi pályázatunk során felismertük, hogy településünkön mennyire fontos és szükséges a szülők és a gyermekeik számára nyújtott segítség. Intézményünk a városban élő 0 – 5 éves korú gyerekeknek és szüleiknek a változatos programok során fejlesztési lehetőséget, segítséget kínál a helyi társadalmi integrációs folyamatokhoz. A gyerekházi foglalkoztatások keretében a problémák korai felismerése és kezelése nagymértékben hozzájárul az iskolaérettségi mutatók javulásához.

Célunk a gyermekek érzelmi életének, szocializációjának, szüleikkel való kapcsolatának harmonikus fejlődése, a közösségi élet szokásrendszerének kialakítása.

A Gyerekház kialakítása során törekedtünk a praktikusságra, a nyitott és családbarát légkörre, az empátiára. Szakembereink a gazdag programok összeállítása mellett a szülőkkel való együttműködés lehetőségére is kiemelt hangsúlyt helyeznek.

Jelen támogatás keretében tevékenységünk 2009 őszén indult és terveink szerint 2012 nyaráig tartott, amely során a településen működő intézmények, civil szervezetek és a lelkes önkéntes munkatársak is bekapcsolódnak munkánkba.

Gyerekházunk a projekt befejezése után, azaz a jelenben is működik a már megszokott helyen és formában.

 

  2014. április 08. – kedd – 11:04