Jelenlegi hely

Decemberi programok

December 3-án vasárnap 16 órától közös adventi gyertyagyújtás a város koszorújánál, a művelődési központ épülete előtt, közreműködik a református egyházközség és intézményei.

December 6-án a délutáni órákban feldíszített lovas hintóval érkezik a Városi Mikulás Baktalórántházára. A művelődési központ színháztermébe várjuk Őt és a gyerekeket 16.20 órára, ahol a GYERECSAK! zenekar Mikulásváró koncertjét láthatják-hallhatják, majd a műsor után a  Nagyszakállú a gyerekeknek kiosztja az önkormányzat csomagját.
Akik nem vesznek részt a programon, őket 9-én szombaton az otthonukban látogatja majd meg a Télapó. 

December 8-án pénteken 10 órától  Buzogány Béla Szinházának művészei Az ifjú Kölcsey című zenés előadást mutatják be, szintén a művelődési központ színpadán.

December 10-én 16 órától az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása, közreműködik a római katolikus egyházközség.

 

12-én, kedden 14.30-tól közmeghallgatás a művelődési központ színházteremben, ahol képviselőtestületi-ülés keretében Nagy Lajos polgármester beszámol az idei év elvégzett munkáiról és a jövő tervekről. Utána 16.30 órától idősek estje az általános iskola ebédlőjében, az iskola diákjainak műsorát követően Nyíri Szabó Sándor nótaénekes és zenész barátai szórakoztatják a közönséget. A megjelent jogosultak részére itt kerül átadásra az önkormányzat karácsonyi ajándék csomagja is.

13-án, szerdán 19 órától szintén a színházteremben tart előadást Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember. Téma: Hit, család, szeretet. Pál Feri atya sajátos előadásmódjával minden emberhez képes szólni, mondanivalójával minden embert meg tud szólítani, elgondolkodásra késztetni, mit vár tőlünk az élet? 
Az esemény a 30 éves Baktalórántháza jubileumi rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre, Baktalórántháza Város Önkormányzata és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének együttműködésében. A belépés díjtalan.

December 17-én 16 órától az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása, közreműködik a görögkatolikus egyházközség és intézményei. A gyertyagyújtás után szeretetvendégség és a város karácsonyfájának feldíszítése.

Karácsony havának 19. napján Forgatag

15.00 óra és 18.00 óra között az új Szolgáltatóház melletti sétálóban ismét megrendezésre kerül a „Karácsonyi Forgatag”! Forralt bor és forró tea, zsíros kenyér, lapcsánka vár majd mindenkit. Karácsonyi dísz- és ajándéktárgyakat, kürtőskalácsot és ünnepi finomságokat lehet majd vásárolni, mindezt díszvilágítás mellett. A Karácsony fényei ünnepi műsor idén a forgatagban felállított színpadon lesz: a köszöntő után az oktatási intézmények - Reguly Antal Általános Iskola és Zengő Erdő Óvoda - mellett fellép A „ZENE MINDENKIÉ” Egyesület és vendégszerepelnek zenés műsorukkal a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színészei is.

 

  2023. december 21. – csütörtök – 09:12