Jelenlegi hely

Előrehaladási tájékoztató

 

Baktalórántháza járásközpontú település megközelítésének elősegítése kerékpárút építéssel

Kedvezményezett neve:
Baktalórántháza Város Önkormányzata

 

Projekt azonosító száma
TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00011

Projekt címe: Baktalórántháza járásközpontú település megközelítésének elősegítése kerékpárút építéssel

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege: 499 998 327- Ft

Projekt támogatás-aránya: 100 %

A közel 500 millió forint értékű,  beruházás célja, hogy a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg Baktalórántháza járásközpontú település belterületén, illetve a szomszédos települések között.  A települések közötti mobilitási környezet fenntarthatóbbá tétele. A járásközpont által nyújtott szolgáltatások igénybevételének elősegítése, a munkaerő mobilitás támogatása.

A projekt építési tevékenységei megvalósultak:

Baktalórántháza – Nyírkércs települések közötti kerékpárút megépült és becsatlakozott a Baktalórántházán meglévő és jelen projektben felújított kerékpárútra.

A Baktalórántháza – Nyírjákó - Petneháza települések közötti kerékpárút külterületen megépült és szintén becsatlakozott a Baktalórántházán meglévő és jelen projektben felújított kerékpárútra.

- Kerékpártároló kerültek telepítésre Baktalórántházán. A biztonságos és kényelmes igénybevetélt, illetve a városban lévő igazgatási-, kereskedelmi, egészségügyi szolgáltatási, szabadidő-sport és utazási csomópontokat figyelembe véve , célszerű  több helyen összesen 8 helyen (Polgármesteri Hivatal, Járási Hivatal, Járóbeteg-szakellátó, Művelődési Központ, Vay Ádám Gimnázium, Dégenfeld Kastély,Kistérségi Ifjúsági Sport- és Szabadidőközpont, Munkaügyi Központ) 15 db 10 leállásos kerékpár tároló került telepítésre. A kerékpár tárolókat és a tárolt kerékpárokat újonnan felszerelt és üzembe helyezett térfigyelő kamerarendszerrel védjük, valamint hét helyre szelektív hulladékgyűjtő kukák kerültek telepítésre, a fenntartható környezet védelmében.

Beszerzésre került a projektben egy multifunkcionális takarítógép.  A kerékpárutak karbantartására, a rendeltetésszerű, biztonságos használat és a fenntarthatóság érdekében. A takarítógép, téli – nyári munkavégzésre alkalmas.

Egyéb megvalósult tevékenységek:

- Kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonságú célú szemléletformáló kampány

- Megvalósíthatósági tanulmány készítés,

- Engedélyes-, kiviteli tervkészítés, geodézia, engedélyeztetési eljárás

- Kerékpárforgalmi Hálózati Terv

- Projektmenedzsment,

- Nyilvánosság biztosítása, marketing

- Műszaki ellenőrzés,

- Jogi tevékenység,

- Közbeszerzés,

A projekt zárásához szükséges még Nyírkércs község közigazgatási határában egy ingatlan tulajdonviszonyának a rendezése. A projekt várható fizikai zárási időpontja 2023.11.30.

 

 

 

  

 

 

 

 

  2023. október 10. – kedd – 08:10