Jelenlegi hely

Felhívás otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik támogatására

Felhívás otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik támogatására

Az Emberi Erőforrásos Minisztériuma intézkedési tervet adott ki az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik támogatásával kapcsolatban.

Fentiek szerint az önkormányzat biztosítja az ellátásukhoz szükséges segítséget azoknak a fogyatékos személyeknek, akik otthonukban élnek, hozzátartozójuk segítségét nem tudják igénybe venni, és ilyen jellegű igényüket bejelentik.

Kérem azon személyeket is, akik tudomással bírnak otthonukban élő, segítségre szoruló fogyatékos személyekről, jelezzék ezt!

A bejelentéshez szükséges űrlap átvehető a hivatal ügyfélszolgálatán, a Kistérségi Szociális Központ Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálatnál, valamint letölthető a www.baktaloranthaza.hu oldalról.

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. a fogyatékos emberek számára akadálymentes tájékoztatókat, hasznos információkat tett közzé a www.fszk.hu/hir/akadalymentes-informaciok-a-koronavirusrol-fogyatekos-emberek-szamara oldalon.

További tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Kijelölt kapcsolattartó: Barna Józsefné 0642/550-032

 

Nagy Lajos

polgármester

  2020. szeptember 14. – hétfő – 02:09