Jelenlegi hely

Fogathajtó verseny Baktalórántházán

  

Fogathajtó verseny Baktalórántházán

FCA-KP-1-2020/4-000842

A Kedvezményezett pályázatot nyújtott be a Támogató által meghirdetett, FCA-KP-1-2020/4 kódszámú pályázati kiírásra, mely FCA-KP-1-2020/4-000842 azonosítószámon nyilvántartásba vételre került. A pályázat célja a helyi és környékbeli lakosok helyi és nemzeti identitástudatának erősítése, a hazai és a határon túli magyarsággal való kapcsolatok ápolása, Baktalórántháza települése kulturális és sport életének színesítése, a lovassport népszerűsítése és életben tartása.

A Támogató 2020. november 19-én 1.998.500 Ft támogatást nyújtott a Kedvezményezett részére. A támogatási intenzitás mértéke 100%.

A pályázat keretében 2021. szeptember 12-én fogathajtó verseny került megszervezésre Baktalórántházán. A pályázat költségvetéséből biztosításra került a rendezvény szervezése és lebonyolítása, a terület bérlése, az anyagbeszerzés, a marketing tevékenység biztosítása, 200 fő részére étkezés biztosítása, valamint a projektmenedzsment. A rendezvényen meghívott vendégként részt vett Baktalórántháza lengyelországi testvérlepeülésének, Lancút városnak a küldöttsége.

A megvalósított rendezvényen népszerűsítésre került a lovassport, a fogathajtás, melynek a településen nagy hagyománya van. A lakosság részére biztosításra került egy színvonalas közösségfejlesztő rendezvény, ahol életkortól függetlenül minden résztvevő számára adott volt az igényes és kulturált szabadidős programon való megjelenés lehetősége. Kísérő programként főzőverseny került lebonyolításra. Az említett programelemeknek köszönhetően nem csak a településről, hanem a környező településekről is szép számmal érkeztek látogatók, hogy sportélménnyel és a gasztronómiai élménnyel egyaránt gazdagodhassanak. 

  2021. október 14. – csütörtök – 03:10