Jelenlegi hely

Közép-Nyírségi Értékek Napja 2021.

 

Szeptember 11-12-ére szervezi meg az önkormányzat intézményeivel és a lovassport egyesülettel karöltve az idei évi legnagyobb városi rendezvényt, melynek egyik eleme a szombaton a Városközpontban tartott kavalkád: kirakodóvásárral, vidámparkkal és színes programokkal:

kamionhúzás bemutató Szilágyi Ferenccel és sporttársaival: Endrei Zsolttal, Gunyecz Dáviddal és Csekk Sándorral. Autós-motoros show Hídi Mikivel, Balogh Ákossal és Bakó Tibivel. A színpadi fellépők között Balázs Pali, a NyírjáCOOLtúra, Burai Krisztián, valamint élő koncerttel a FOLLOW THE FLOW zenekar szerepel. Az estét látványos tűzijáték zárja majd.
Másik eleme a 12-én vasárnap már tizenharmadjára megrendezésre kerülő fogathajtóverseny, idén rendhagyó helyszínen, a Vay Középiskola Naményi úti sportudvarában. Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét veszi a versengés: akadályhajtás két fordulóban. Közben gyermek-felnőtt hagyományőrző kísérőprogramok, kézműves foglalkozások, a fenséges ízeket ígérő főzőverseny, népi játszóház, lovas programok és íjászat. Az ebédszünetben bemutatót tartanak majd a csikósok. A nap az ünnepélyes eredményhirdetésekkel zárul majd.
Továbbá szokásunk szerint néhány információt kívánunk szolgáltatni a Lakótársak tájékozottságának elősegítése érdekében:
- a rendezvény ingyenes, nincs belépő egyik helyszínen sem, védettségi igazolvány sem szükséges
- 09. 10. péntek reggel 8 órától lezárásra kerül a buszpályaudvar területe egészen vasárnap 14 óráig – a tárgyalások folyamatban vannak a Volánbusszal az ideiglenes megállóhelyekről, mihelyst kijelölésre kerülnek tájékoztatjuk Önöket róla
- péntek 16 órakor lezárásra kerül a Városháza előtti útszakasz a városközponti kereszteződésig; a Petőfi köz felé lehet majd kerülni, erre szabad marad az út a rendezvény teljes ideje alatt
- 11-én szombaton 15 órakor lezárásra kerül a Vasút utca a Járási Hivatal épületénél, az így létrejött zsákutca parkolói használhatók maradnak; hasonlóan ehhez, szintén útzár lesz a Mezőgazdasági áruház sarkánál és szokás szerint a gyógyszertárnál is.
A bemutatók után az útzár átkerül a Járóbeteg szakellátóhoz, így lehet majd használni és kerülni a Városháza hátsó parkolója felé, illetve a Művelődési Központ sarkáig, hogy minél több parkoló legyen 18.30-tól.
- a rendezvény biztosításában részt vesznek a Polgárőrségen kívül a Rendőrség állományába tartozók és biztonsági emberek is
- a rendezvény ideje alatt a városközponti Nyilvános mosdó üzemel.


Jó szórakozást kívánunk!
 

  2021. október 14. – csütörtök – 11:10