Jelenlegi hely

Nagy Lajos polgármester újévi köszöntője

Tisztelt Baktalórántháziak! Kedves Városlakók!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket az Újév ünnepén. Rohamosan múlnak az évek, immár a XXI. századból is eltelt 16 esztendő, sokunk számára gyakorlatilag észrevétlenül. 2016-ban véleményem szerint a településünk, valamint az Önkormányzat összes feladatellátását tekintve nyugodt időszakról beszélhetünk. Működőképességünket megőriztük, jogszabályok által ránk rótt, valamint az önként vállalt feladatainkat elláttuk, sőt újabb jelentős tevékenységgel bővült repertoárunk, a Dégenfeld Kastély működtetésével. A városi fejlesztéseket illetően az óévben az előkészítés szakaszáról beszélhetünk, jelentős összegű pályázatokat nyújtottunk be a város további fejlesztése érdekében. Mindenki számára fontos volt a közbiztonság helyzete, mely az év második felére megnyugtatóvá vált egyes kirívó bűncselekmények felderítését követően. A sikerek természetesen nemcsak az önkormányzat érdeme, hanem minden intézménynek, civil szervezetnek, városlakónak is része van benne.
Mit hozhat nekünk baktalórántháziaknak az Újév, a 2017-es esztendő. A Kormány sikeres gazdaságpolitikája természetesen településünkre is hatással van, ezért 2017. várhatóan a bővülő foglalkoztatási lehetőségek, valamint legtöbbünk tekintetében a növekvő munkabér és jövedelmek éve lesz. A település működése tekintetében fokozott stabilitást irányoztunk elő, mellőzni kívánjuk az eladósodást előidéző gazdasági cselekményeket. Aktuális feladatainkat legalább a jelenlegi szinten továbbra is el kívánjuk látni, bár szerkezeti változások lesznek pl. a közétkeztetés, illetve kábeltelevízió rendszer működtetését illetően. Bízunk benne, hogy önkormányzati fejlesztési pályázataink eredményesek lesznek, így ezen a téren – figyelembe véve az államilag megépített tanuszoda épületét is – sikeresek leszünk és tovább fejlődhet járásközponti városunk.
Továbbra is számítunk minden kedves városlakó véleményére, segítő javaslatára, munkájára, hiszen csak és kizárólag együtt lehetünk sikeresek.
Kívánok mindannyiuknak ennek az együttműködésnek a szellemében békés, boldog új esztendőt. Isten éltesse Baktalórántházát!

Baktalórántháza, 2016. december 31.

 

Nagy Lajos
polgármester

  2017. január 18. – szerda – 11:01