Jelenlegi hely

Nevelőszülőket keresünk

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőket keres.

Nevelőszülő az a személy lehet, aki

·         a 24. életévét betöltötte,

·         rendelkezik legalább 8 általános iskolai végzettséggel – a mi hálózatunknál egy belső szabályzatnak megfelelően, csak azokat a jelentkezőket tartjuk alkalmasnak, akik alapfokú tanulmányaikon túl, legalább valamilyen szakképesítéssel is rendelkeznek (házaspárok esetében, csak az egyik félre vonatkozik),

·         nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság és támogatott döntéshozatal hatálya alatt,

·         büntetlen előéletű, melyet hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal igazol,

·         a gondozásába helyezett gyermeknél legalább 18, de legfeljebb 50 évvel idősebb,

·         személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének vagy örökbefogadásának támogatására, valamint a gyermek, fiatal felnőtt életkori szükségleteiből adódó feladatoknak az ellátására,

·          rendelkezik a nevelőszülői tevékenység folytatásához szükséges képesítések valamelyikével (a képzést intézményünk szervezi),

Nem törvényi előírás, de kérünk jövedelemigazolást és
parókusi, lelkészi ajánlást.

 

A nevelőszülővé válás menete:

A jelentkezőtől egy önéletrajzot és egy motivációs levelet várunk címünkre (4400 Nyíregyháza, Víz u. 15.), vagy a gyermekvedelem@szlgsz.hu e-mail címre.
A jelentkezőt felkeressük az otthonában, és egy környezettanulmány keretében megvizsgáljuk a körülményeit, majd adatlapunkon nyilatkoztatjuk a háziorvosát a jelentkező egészségi állapotáról, végül pszichológusunk megvizsgálja személyiségét.
Ha a jelentkező személyisége, egészségi állapota és körülményei vizsgálata után alkalmas minősítést kap, akkor nevelőszülői felkészítő tanfolyamra irányítjuk.
Ha a jelentkező alkalmas minősítéssel, valamint a nevelőszülői tevékenység folytatásához szükséges képesítéssel rendelkezik, akkor felvételre kerül a szolgáltatói nyilvántartásba, vagyis nevelőszülővé válik.

Tevékenységét nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzi, mely önmagában is jogosultságot jelent a társadalombiztosítás ellátásaira, valamint szolgálati időt is jelent nyugdíjba vonuláskor, de e jogviszony mellett egyéb kereső tevékenység is végezhető.

 

 

Bővebb tájékoztatás kérhető:

 

Somosiné Szilágyi Gyöngyi szakmai vezető: 06-30/622-6713

Erdei Béláné szakmai vezető: 06-30/591-4090

 

  2018. február 06. – kedd – 09:02