Jelenlegi hely

Útfelújítás

Belterületi útfelújítása Baktalórántházán

MFP-ÖTU/2019

A Kedvezményezett pályázatot nyújtott be a Támogató által meghirdetett Önkormányzati tulajdonú utak felújítása című, MFP-ÖTU/2019 kódszámú pályázati kiírásra, mely 3020088791 azonosítószámon nyilvántartásba vételre, illetve támogatásra került. A pályázat célja az önkormányzat tulajdonában lévő 2, leromlott állapotú útszakasz felújítása, szilárd burkolattal történő ellátása. A projekt megvalósítási helyszíne a Köztársaság tér 822/3 hrsz, illetve Petőfi köz 825/2 hrsz.

A Támogató 29.999.197 Ft támogatást nyújtott a Kedvezményezett részére. A támogatási intenzitás mértéke 100%.

A pályázat keretében felújításra kerültek a Köztársaság téri és a Petőfi közi útszakaszok. Az aszfalt kopóréteg marásra került, ezt követően a Köztársaság téren AC11 kopóréteg, a Petőfi közben AC11, illetve AC16 aszfalt kopóréteg került lerakásra. A burkolati jelek felfestésre kerültek, valamint kihelyezésre kerültek az úttartozékok, műtárgyak.

A pályázat keretében felújított útszakaszok a település központjában helyezkednek el. Leromlott állapotuk miatt korábban rontották a településképet, valamint megnehezítették a közlekedést. A felújítás után a megújult útszakaszokon a közlekedés biztonságos és megfelelő, a településkép nagyban javult. A fejlesztés hozzájárul a lakosok megelégedettségéhez, hosszú távon nagymértékben javítja a településen élők életszínvonalát, valamint a település népességmegtartó erejét, tehát összességében a fejlesztés szükséges és eredményes.

  2021. május 31. – hétfő – 12:05